Rozhovor na rádiu Proglas 28.12. 2018

Hosty poslední letošní Oktávy budou v pátek 28. prosince 2018 od 16:55 Kristina Fialová Nouzovská a Petr Nouzovský. Jak jejich jména napovídají jde o manžele, takže budeme hovořit nejen o jejich umělecké tvorbě, ale např. i o slavení vánočních svátků.

Violistka Kristina Fialová Nouzovská pochází z rozvětvené hudební rodiny. A i o tom si budeme povídat. Violoncellista Petr Nouzovský je spolu se svojí manželkou představitelem nové, vynikající generace hudebníků. V nedávné době spolu natočili CD Humoresque, které obsahuje kromě několika klasických skladeb samé novinky. A z tohoto CD si pustíme některé skladby.

Celý rozhovor zde:

https://www.proglas.cz/program/detail-poradu/2018-12-28-16-55-00/?fbclid=IwAR30tLMKmnJT8fYQp6xdeDL8yx4CHNX2ea3kRVH68M4IZFT_zngoZvmlLUg

"…Milovníci temného, sametového zvuku violy si vychutnají tuto skvělou nahrávku královny české violy Kristiny Fialové …"

Klassik

"…violistka Fialová je všeobecně oceňovaná za svůj výrazný interpretační projev, který vyzařuje temperamentem, brilantní tónovou kulturou a inteligencí celkové výstavby. Její dokonalá technika a obrovská muzikalita na sebe nenechaly dlouho čekat…"

Ostravan

"…Kristina Fialová má sametový tón perfektní nejen pro lyrické pasáže…"

Gramophone